https://www.facebook.com/korosokvizitura/ T: +36/70-3340841 : Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 

VÍZITÚRA BÁZISUNK

- Szanazugban -

Vízitúra Bázisunk, „Árnyas”  néven, Doboz-Szanazug Tölgyes u. 2018/1. címen, közvetlenül a Fehér- és a Fekete-Körösök összefolyásánál, a festői Szanazugban található.

Itt "születik" a Kettős-Körös!

A keleti országhatártól néhány km-re lévő Bázisunk, a Körös folyó folyásirány szerinti jobb (dobozi) oldalán, Doboz községtől kb.3 km-re helyeszkedik el, amely

kitünő kiíndulóhelyeként is szolgálhat, egy több napos Körös vízitúrának.

Az általunk üzemeltetett túrabázison bérelhetők 1, vagy akár több napra is kajakok, kenuk, evezők, mentőmellények, vízhatlan hordók és egyéb kiegészítők is. 

Az árnyékos bázison faházas szállások és kempingezési (sátrazási) lehetőség is rendelkezésre áll.  Továbbá 2023 évben épített vizesblokk, (WC-k, tusolók)  büfé, főzési lehetőség, tűzrakóhely, hűtőszekrény, wifi, parkolási lehetőség is szolgálja a túrázók kényelmét. A pihenőhely közvetlen szomszédságában, (a gát túloldalán) ingyenes homokos szabadstrand üzemel.

 

Sátorozás 2000Ft/fő/éj

Faházas szállás 4000Ft/fő/éj

 

_____________________

 

______________________________________________________

Figyelem!

Mindkét helyszínen (Szanazugban és Békésen is) foglalkozunk kajak-kenu bérbe adással, illetve a túraeszközök  és a sofőrök visszaszállításával is.

___________________________________________________

 TOVÁBBI PIHENŐHELYEK A KÖRÖSÖK MENTÉN

(folyásiránnal megeggyezően)

 

Békésen

 

Békésen a Kikötőben büfé, WC, tusoló, parkolási lehetőség van. A közelben lévő Békés Dánfoki Üdülő Központban sátorozási lehetőség (2000Ft/fő) vagy faházas szállás: 4000Ft/fő/éj áll a túrázók rendelkezésére.

___________________________________________________

 

 

 

Köröstarcsai Kikötő

Békéstől 20 km-es laza evezéssel, a Kettős-Körös 7.1 fkm-nél, (közvetlenül a folyón átívelő 47. sz. főút közúti hídjának tövében) található ez az igen hangulatos Kishajó Kikötő. Horgászok vízi és kerékpáros túrázók  kedvelt pihenőhelye is egyben. Ivóvíz vételezés, büfé, WC, zuhanyzó, ligetes sátrazó, illetve tűzrakó helyek várják a vendégeket. Élelmiszerbolt kb. 500 m-re található a közeli faluban.

Sátorozás 2500Ft/fő/éj

Lakókocsiban....  Ft/fő/éj

 

 

______________________________________________________________________________________

Félhalmi I. Horgásztanya

A Sebes- és a Kettős-Körösök összefolyásától kb. 1km-re (folyásirány szerinti) baloldalt találjuk a gyönyörű természeti környezetben megbúvó I. Félhalmi Horgásztanyát.

A kikötőjéhez, és a gáton kívüli horgásztanya épületéhez egy gyönyörű „lagunán” evezhetünk be közvetlenül a Hármas-Körösről. A horgásztanyán áramvételezési lehetőség, WC-k, zuhanyzók, büfé, kiskonyha, faházak,  sátorozó helyek és tűzrakó helyek várják a vendégeket. Innen a Sebes-Körös felé is kitérhetünk egy hosszabb-rövidebb túrára.

Sátorozás 2000Ft/fő/éj

 

 

 

______________________________________________________________________________

Gyomai Kishajó Kikötő és Vízitúra Pihenőhely

 (Hármas-Körös 79.2fkm)

Büfé, WC, zuhanyzó, tűzrakó és sátorozó helyek várják a túrázókat. A közelben (1km-en belül) élelmiszerbolt, jó minőségű étterem, kocsmák, valamint orvosi ügyelet is megtalálható. 

 Sátorozás 2500Ft/fő/éj

 

                                         _________________________________________________________________________________________

Kisörvetői gátőrház

A Hortobágy-Berettyó befolyójával majdnem szemben találhatjuk (folyásirány szerinti bal parton) a Kisörvetői gátőrházat. (Hármas-Körös 61,2 fkm) Egy a balparthoz erősített műanyag stég segít a kiszállásban. A sátras táborhely közvetlenül a vízparton, a hatalmas tölgyfák tövében található. A gát másik oldalán a gátőrház mellett egy kisebb közösségi szállás WC-vel, és 1db zuhanyzóval, és áramvételezési hellyel állhat rendelkezésre.

Sátorozás 1500Ft/fő/éj

Hideg sör, üdítő mindig van a gátőrnél…(Szűcs Gábor)

 

__________________________________________________________________

Szarvas - Halászlak

A Szarvast Mezőtúrral összekötő vasútvonal hídjánál (baloldalt) találjuk a halászlaki „Harcsa Büfé” pihenő helyet. (Hármas-Körös 53,8 fkm) A gát túloldalán megbúvó büfé hátsó udvara a kijelölt sátorozó hely a vízitúrázók számára, ha nem a vízparton szeretnének táborozni. A Harcsa Büfében WC-k, és 1db tusoló áll rendelkezésre. Előre egyeztetve (a büfé szolgáltatás mellett) egyszerű meleg étkezés is rendelhetől. A pihenőhelytől kb. 100 m-re  van a kisvonat megállója, amivel (kb.10-15 perces menetidővel számolva) Szarvas városába lehet bevonatozni.

 

 

 

________________________________________________________________________

A Szarvasi Ifjúsági Tábor a Holt-Körösön

Közvetlenül vízparton, a Szarvasi belvárosi közúti hídtól 300 m-re. A Szarvasi Vízi Színházzal majdnem szemben, az Erzsébet Ligetben.

 

___________________________________________________________

 

Kunszentmártoni Csónakkikötő és Pihenőhely

A Hármas-Körös 19,8 fkm-nél, a kunszentmártoni belvárosi (régi közúti) híd tövében (baloldalon) találjuk a helyi kikötőt és pihenő helyet.

Tűzrakó és sátorozó helyek, áramvételezési lehetőség, valamint korszerű vizesblokk tartozik ehhez a pihenőhelyhez. A kisváros központja néhány száz méterre van, ahol boltok, étterem, vendéglátóhelyek, valamint az orvosi ügyelet, és a rendőrség is megtalálható.

 

 

 

___________________________________________________________________

Csongrád

Körös-torok

A Tisza és a Körös találkozásánál érjük el a híres csongrádi homokos partot, amely a forró nyári hónapokban kb. 1km hosszan fogadja a fürdőzni, kikapcsolódni vágyókat. Itt több vendéglátóhely is működik, ahol mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbbet.

Közvetlenül a torkolatnál találjuk a Csográdi Kempinget is amely faházakkal, sátorhelyekkel, kulturált vizesblokkal várja vendégeit. 

FIGYELEM!

Minden év első augusztusi hétvégéjén tartják itt a Körös-Torok Fesztivált ahol (és amikor) több ezres tömeggel, hangos zenével, valamint a fesztiválokhoz tartozó egyéb (nem várt) dolgokkal kell számolnia annak, aki éppen akkorra érkezik erre a partszakaszra…

 

T: +36/70-3340841

e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

https://www.facebook.com/korosokvizitura/